El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un dia més, i ja són 8, sense morts al nostre departament de Salut

Trobem disparitat en les xifres oferides per conselleria i les publicades en la web de dades obertes. Però el que sí que ens diuen és que fa 8 dies que no sumem morts, i que en tot maig s'han detectat 66 nous casos al departament de Salut d'Alcoi.

L'actualització provincial oferida anit sumava 3 morts a la província d'Alacant, però en l'actualització per departaments tan sols apareixen 2 que pertanyen a Sant Joan. Pel que fa als nous casos positius, el nostre departament suma 3.

En l'última setmana ens trobem amb disparitat de dades en les actualitzacions fetes per la Conselleria de Sanitat. Per una banda, cada vesprada la consellera informa de les noves xifres referides al dia natural anterior, i en l'última actualització, per exemple, sumava 3 morts per Alacant. I l'endemà la web de dades obertes actualitza les xifres per departaments, però no sabem exactament a quin període fa referència. En teoria al mateix que la consellera ja ha actualitzat, però no ens coincideixen les dades. Si, com deien, ahir sumaven tres morts en la província, en les dades de hui ixen reflectides dos, que pertanyen al departament de salut de Sant Joan d'Alacant. De totes aquestes qüestions hem demanat explicacions a la conselleria de sanitat, i estem a l'espera de resposta.

Així les coses, poca informació ens dóna l'actualització de dades per departaments, excepte que sabem quants morts tenim a les comarques. I en aquest sentit tenim molt bones xifres perquè des del passat 17 de maig no s'incrementa la xifra i mantenim els 115 morts.

Pel que fa als casos positius, incrementem en 3 respecte a l'actualització anterior. Bona xifra, tot i que som, juntament amb Torrevella, els dos departaments que més nous casos positius sumen. La resta sumen un o dos, i fins a 4 departaments no registren cap cas nou. En total són 13 els nous casos positius detectats a tota la província. 

Durant el mes de maig el departament d'Alcoi ha sumat 66 nous casos. No és una xifra elevada tenint en compte que ja hem passat quasi tot el mes i que hem anat ampliant les mesures de desconfinament. Un dia vam tindre un repunt amb 13 nous contagis, però en principi, i segons publiquen en Las Provincias, aquest repunt es deuria a una errada en els tests fets a la residència de majors d'Oliver. Des d'ARAMULTIMÈDIA no hem pogut confirmar aquest extrem més enllà que encara tenen casos positius dins la residència.

En la web de dades obertes de Sanitat tan sols es pot accedir a l'última actualització, però en aquesta peça hem estat bolcant la xifra de nous positius i morts de cada dia, perquè tant els lectors com l'equip d'ARAMULTIMÈDIA puga fer seguiment.