El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Un "dispositiu històric" amb vora 3.000 efectius garantirà la seguretat en la trilogia alcoiana

Pilar Bernabé: "És important que es coneguen tots els serveis a disposició de la ciutadania per a previndre delictes, però també és molt important complir les normes".
 

És més del doble que l'any passat. No debades, també s'espera una afluència massiva de visitants, com està passant en altres festivitats valencianes este 2023.

Les instal·lacions de la Policia Local d'Alcoi han acollit la celebració de la Junta de Seguretat per a les pròximes festes de Moros i Cristians, amb la participació de les policies local, nacional i autonòmica, Guàrdia Civil, i altres entitats implicades, com ara Protecció Civil i Creu Roja. Ha estat presidida per la delegada del Govern Pilar Bernabé, qui assegura que totes les festes d'este 2023 "estan sent històriques pel que fa a xifres de participació i xifres de desplaçaments en l'interior de la Comunitat Valenciana". El mateix s'espera a Alcoi, amb una afluència que supere rècords, "i per això hem posat en marxa este dispositiu també històric".Es tracta del dispositiu més alt vist mai en unes festes de Moros i Cristians d'Alcoi, amb vora 1.000 efectius diaris, i un total de quasi 3.000 efectius per als tres dies de festa. Açò és més del doble que l'any passat, amb 1.200 efectius per a la trilogia completa. Pilar Bernabé concreta que tan sols en efectius de la Policia Nacional l'increment és del 200 %.

Tot per garantir la seguretat en unes festes que es preveuen multitudinàries. Pilar Bernabé recorda els diferents serveis a disposició de la ciutadania com els Punts Violeta, o AlertCops, l'aplicació mòbil en contacte amb les forces de seguretat i geolocalització que et permet informar de delictes que presències o patisques. També ha fet referència al dispositiu de prevenció i conscienciació sobre el consum d'alcohol entre els joves, tot i que recorda que "zero alcohol és zero risc". En definitiva, la delegada del govern diu que cal estar informat dels serveis disponibles per a previndre delictes, però també cal complir les normes per a tindre una festa segura.