El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Una línia d'ajudes incentivarà en 2020 l'obertura de negocis en Batoi

Vista de Batoi des del Castellar

Serà una convocatòria molt similar a la que gaudeixen actualment els comerços del barri del Centre, encara que centrada únicament en l'obertura de nous negocis.

"El teixit comercial de Batoi és molt feble i quasi inexistent". Així es recull al pla estratègic de Batoi, un full de ruta elaborat participativament amb els veïns del barri per a fer reviscolar aquesta àrea de la ciutat. Part d'aquesta política d'acció inclou una línia d'ajudes a l'obertura de negocis, que es posarà en marxa a partir de 2020.

Serà una convocatòria molt similar a la que gaudeixen actualment els comerços del barri del Centre, encara que centrada únicament en l'obertura de nous negocis. La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, reconeix que la problemàtica en matèria de reforma a Batoi no és igual que al Centre, on molts locals es troben en molt mal estat o tenen problemes seriosos d'accessibilitat.

Responsables de l'àrea municipal de comerç s'han reunit amb un equip de treball format per veïns del barri, amb els quals s'ha concretat que l'any 2020 servirà per a testejar l'acollida de les ajudes. Encara que al pla estratègic del barri es contempla una vigència de tres anys per a l'ajuda, Moltó es mostra cauta al respecte, i condiciona la continuïtat a l'acollida del primer any. Part de l'èxit de la iniciativa també dependrà dels mateixos veïns, i de si fan o no ús del comerç de proximitat.

Raons per a l'esperança hi ha, com per exemple la gran afluència de consumidors en el mercadet que s'instal·la cada diumenge al carrer Mondúber, possiblement el que major volum de gent aculla en tot Alcoi. També s'han de tenir en compte agents dinamitzadors del barri com el CIP FP Batoi, o l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX), que està treballant en el seu trasllat.

En matèria pecuniària el pla estratègic contempla una inversió de 25.000 € durant els hipotètics tres anys de vigència del programa. La regidora de Comerç recorda que aquestes xifres són estimacions, i que s'hauran de concretar amb l'aprovació dels pressupostos de cada any.