El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vicent Marzà, sobre la tornada als col·legis: Els alumnes i professors "estaran molt més segurs de la Covid-19 al centre educatiu que a qualsevol altre espai"

Cada centre adaptarà l'entrada i eixida adaptades a les seues rutines. 

La Conselleria d'Educació ha fet la tradicional roda de premsa d'inici de curs que, en aquesta ocasió, ha tingut més repercussió per la tornada al centre més atípica que es recorda. Òbviament, la Covid-19 condiciona aquesta tornada de les vacances als centres educatius.

Vicent Marzá ha reconegut que és "un curs totalment excepcional", però que "l'educació ha de ser prioritària". Des del Consell "buscaran la màxima presencialitat possible". Seguint amb aquest missatge, el conseller d'Educació ha volgut dir a les families que alumnes i professors "estaran molt més segurs de la Covid-19 al centre educatiu que a qualsevol altre espai".

Les entrades i eixides als centres educatius queda en mans de cada centre educatiu. Segons Marzá, a partir del dia 7 de setembre la tornada a les aules serà "progressiva" i "cada centre ho adaptarà a les seues rutines". A Alcoi, la Policia Local i l'Ajuntament ajudarà a aquesta entrada i eixida, com ja va contar el regidor d'Educació, Alberto Belda, a ARAMULTIMÈDIA.

Per a aquest curs "totalment excepcional", Educació ha anunciat la incorporació de 4.374 docents més a tota la comunitat que l'any anterior. La inversió per als vora 794.000 alumnes del sistema educatiu valencià és de 207 milions d'euros. La nova web aulasegura.es ja està en marxa per saber totes les noves qüestions educatives derivades de la pandèmia.

I una pregunta que tothom es fa... quin és el protocol si hi ha un cas positiu a classe? Si hi ha un cas positiu en un alumne, haurà d'aïllar-se al grup d'alumnes al qual pertanga, i passar tots ells a seguir el curs mitjançant una aula virtual. Marzà ha recordat que s'han contractat 74.000 aules virtuals amb la finalitat que cap estudiant deixe de formar-se.