El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xifres descontrolades: les comarques sumen 144 nous casos i 1 mort

Segons l'actualització d'aquest 10 de novembre per part de Sanitat, el Departament de Salut d'Alcoi ha registrat ja des de l'inici de la pandèmia un total de 1.631 casos, dels quals 384 s'han detectat en els últims 14 dies. De nou incrementem la xifra de morts, la segona aquest mes de novembre. Hem perdut a les comarques un total de 125 persones.

Alcoi suma el doble de contagis de l'habitual, amb 90 nous casos en els últims dies. També la nova mort correspon a la capital de l'Alcoià. Amb aquestes xifres, el nostre departament es manté en Risc Alt amb una Incidència Acumulada en els últims 14 dies de 284 casos per cada 100.000 habitants. 

 Es dispara la xifra de nous contagis amb 144 positius en les comarques en l'actualització d'aquest 10 de novembre, la xifra més alta des que es tenen dades per departaments. La diferència la marca Alcoi, que ha sumat el doble del que és habitual, un total de 90 casos. En els últims dies, Sanitat ha confirmat fins a 4 brots a la ciutat, dos d'ells socials, amb 7 i 5 contagis; un laboral, amb 4 casos; i el primer brot a la ciutat en un col·legi, amb 3 casos detectats. Amb aquest increment també es dispara la incidència acumulada en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants. Si divendres estàvem en 267 casos, ara són 345 casos, quasi un centenar per damunt del marge de Risc Alt. 

La resta de municipis de les comarques sumen xifres de nous contagis similars a les de cada actualització. Ibi suma 16 casos, Muro 12, i Banyeres 11. A Cocentaina s'han detectat 8, 3 a Castalla i 2 a Onil. Beniarrés de nou suma un, i Planes, on no s'havia detectat cap fins ara, també suma un.

Malauradament, l'increment de casos també es reflecteix en la gravetat i dolentes conseqüències. Patim una nova mort amb coronavirus, que correspon al municipi d'Alcoi. Segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA, es tracta d'una persona que estava ingressada a l'UCI de l'Hospital Verge dels Lliris, des d'on ja han confirmat que els ingressos incrementen considerablement

En aquesta nova actualització i al contrari del que estàvem habituats, el nostre departament sí que és dels que més suma en tota la província d'Alacant. Ens superen tan sols els departaments on s'han imposat o es pensa imposar mesures especials, com Elda o Oriola, que sumen més de 300 casos cadascuna. També el departament veí de Xàtiva-Ontinyent supera els 300 contagis. 

Tots estem farts d'aquesta pandèmia, però encara no podem tirar la tovallola. Per als interessats, oferim informació rellevant com aquest article de Ciencia Explicada, "Possibilitat de tindre un COVID10-positiu en un grup N de persones".  UMIVALE ha preparat una fitxa informativa amb els diferents tipus de test de detecció. També el Departament de Salut d'Alcoi ens explica quan es considera algú contacte estret: