El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

111 persones de les comarques han trobat faena en 2021 gràcies a Novaterra

Ajuden a la gent derivada dels serveis socials municipals, i per a més de la meitat d'ells han trobat un lloc de treball. El 80 per cent són espanyols, i el 60 per cent dones.

Nou rècord per a la Fundació Novaterra, que des que actua a les nostres comarques amb la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat, cada any aconsegueix la inserció de més gent en el món laboral.

En l'any 2017 es va presentar el programa, uns itineraris d'inserció laboral per a persones amb dificultat per a trobar faena. Però no sols es tracta de formar a les persones, sinó també de contactar amb les empreses de les comarques i animar-los a oferir contractes.

I funciona. Primer es van aconseguir contractes per a 50 persones al llarg del 2018, i en 2019 quasi arribaren al centenar. En 2020, malgrat la crisi i el confinament, continuaren aconseguint insercions laborals. I ara presenten el balanç del 2021: 197 persones han iniciat l'itinerari, i han aconseguit faena per a 111 d'elles, una elevada xifra.

És especialment satisfactori perquè des de Novaterra treballen amb persones derivades des dels serveis socials municipals i que tenen dificultats afegides per a trobar treball, com poden ser per exemple alguna discapacitat, estar en risc d'exclusió o ser víctima de violència de gènere.

Des de la Fundació Novaterra expliquen que la majoria de persones ateses, un 80 per cent, són de nacionalitat espanyola. I més de la meitat, un 60 per cent, són dones. Han treballat sobretot amb gent a partir de 30 anys, tot i que també tenen un programa de Novaterra Jove en col·laboració amb l'Institut Valencià de la Joventut. Amb l'itinerari de formació de Novaterra es preparen per a diferents treballs, i poden accedir a diverses accions formatives com cursos de neteja i desinfecció en centres escolars o de competències digitals.

I després està l'altra part important del treball de Novaterra, el contacte amb les empreses. EN 2021 han contactat amb 98 empreses de les comarques, i han gestionat un total de 203 ofertes de treball. La majoria són temporals, però expliquen que a poc a poc s'incrementen els contractes a jornada completa. Els llocs de treball més demandats són per a personal de magatzem, personal industrial i de neteja.