El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

A un dia perquè els Moros i Cristians d'Alcoi siguen BIC

Serà demà divendres 29 de març quan el Consell aprove la declaració de BIC per a les festes d'Alcoi. Són, de moment, les úniques en tindre aquest reconeixement, que assegurarà la protecció i difusió de la Festa. 

Està previst que el ple del Consell d'aquest divendres 29 de març aprove definitivament el decret que declara Bé d'Interés Cultural Immaterial les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi

La declaració de BIC suposa, segons el text que aprovarà demà el Consell i al que ha tingut accés ARAMULTIMÈDIA, l'establiment de mesures de protecció i salvaguarda. Açò inclou treballs d'identificació, descripció i investigació, així com recol·lecció de testimonis; i es vetlarà pel normal desenvolupament i pervivència d'aquesta manifestació cultural.

El text també estableix que la implementació del decret no tindrà incidència en les despeses de la conselleria de Cultura; i deixa la gestió de les festes en mans de l'Associació de Sant Jordi i l'Ajuntament d'Alcoi.

Va ser a finals del 2017 quan l'Associació de Sant Jordi i l'Ajuntament anunciaren que feien la petició per aconseguir el BIC, i el procés ha sigut relativament ràpid. En juliol del 2018 s'aprova iniciar els tràmits, que comencen oficialment un dia abans de Mig Any. Demà s'aprovarà i d'ací a un mes, en maig, Alcoi celebrarà les primeres festes de Moros i Cristians com a Bé d'Interés Cultural Immaterial.