El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi i Castalla mantenen l'increment, i tenim casos en altres 13 municipis de les comarques

Les nostres comarques en imatge d'arxiu. Hui el paisatge presenta boira i és difícil de vore, com l'evolució de la pandèmia.

Segons l'última actualització per part de Sanitat, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 4.679 casos, 1.085 detectats l'última quinzena. Sumem 9 noves morts i hem perdut 197 persones.

Alcoi es col·loca en una I.A. de 1.120 casos per cada 100.000 habitants. Castalla en 1.052. Tots dos sumen a més 9 morts. Aquests dos municipis s'han tancat per evitar que el virus s'estenga pels pobles, però en l'última actualització sumen casos altres 13 pobles de les comarques, dels quals 6 tenen menys de 500 habitants. Entre ells Quatretondeta i Benifallim, on fins ara no havien registrat cap cas.

El Departament de Salut d'Alcoi continua en escalada de casos. Sumem 383 casos en els últims dies, i pugem fins a una I.A. de 791 casos per cada 100.000 habitants. Som el departament amb la incidència més alta de tota la província d'Alacant, i poc per darrere de Xàtiva-Ontinyent, amb una I.A. de 890 casos per cada 100.000 habitants i la pitjor ara per ara de tota la Comunitat.

Per municipis, Alcoi suma 203 nous positius, amb una Incidència Acumulada de 1.120 casos per cada 100.000 habitants. I Castalla suma 47 nous casos i també supera el miler de casos per cada 100.000 habitants. La resta de nous casos, que normalment es reparteixen entre els cinc i sis municipis més poblats de les comarques, en aquesta ocasió afecten un total de 13 pobles, la meitat molt xicotets. Així, Benifallim i Quatretondeta, que fins ara estaven nets, sumen 1 cas cadascun. També suma un nou cas Alfafara i l'Alqueria d'Asnar, i dos casos a Agres i Alcoleja. Beniarrés suma 4 casos, i Benilloba 7. Ja després estan els municipis més grans, Onil amb 8 nous casos, Cocentaina en 16, Banyeres en 22, Muro en 24, i Ibi amb 44 nous casos. 

Tots els municipis incrementen la seua Incidència Acumulada i tots sobrepassen el límit de risc Molt Alt, fixat en 250 casos per cada 100.000 habitants. Cal tindre en compte que en alguns casos aquest índex es dispara per la poca població i s'ha de vore amb altres variables. Per exemple, a Quatretondeta tenen 1 cas de 121 habitants, la qual cosa suposa una I.A. de 826. Per això, cal tindre en compte la I.A. de tot el departament, ara en 791, una xifra molt elevada; i la dels municipis amb mesures especials com Alcoi i Castalla. Però sobretot, cal estar atents a la situació al nostre hospital, que tot i que no està saturat sí que presenta indicis d'estar-ho d'ací poc. Tal com ens han confirmat des de la gerència del departament de Salut, hi ha 82 llits disponibles per a malalts de COVID. Ahir estaven ocupats 65, hui 72. Sí que ha descendit la pressió en l'UCI, de 8 ingressats ahir a 6 hui. I el pas de possibles casos per les urgències és constant

Aquesta setmana Sanitat també ha referit el brot més gran patit Alcoi fora d'una residència de majors, amb un total d'11 persones afectades i d'origen social. I no és l'únic, tenim altre brot social a Alcoi amb 8 afectats, i dos brots d'origen laboral amb 6 afectats. Ibi també ha registrat un brot social amb 7 afectats, i Benilloba altre amb 3 casos. 

I de nou, atenció a la xifra de morts. El departament suma 9 noves morts, de les quals 8 corresponen a Alcoi i 1 a Castalla. En el cas d'Alcoi, part de les morts corresponen a l'Emilio Sala, on segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA, han faltat ja més de 9 majors en les últimes setmanes. No sabem si algun dia es donarà una xifra oficial de majors que han faltat a residències, però a Alcoi ja podem contar els quasi 50 confirmats al DomusVi d'Alcoi, els 14 del Preventori i els més de 9 de l'Emilio Sala, més els que puguen haver en altres residències i que no ens han facilitat informació oficial. Alcoi compta ja amb 129 morts, així que més de la meitat, que sapiguem, corresponen a la nostra gent gran.