El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi repetirà les ajudes de l'ARRU l'any pròxim

La consellera María José Salvador visita Entença

Enguany han suposat una inversió de 6 milions d'euros en Alcoi, per a vivendes i Entença. La consellera María José Salvador assegura que "per l'exemplaritat en el compliment dels deures i objectius" d'Alcoi ja es treballa per incloure en els pressupostos una nova anualitat, amb xifra sense determinar.

El Pla ARRU de Rehabilitació i Regeneració Urbana ha suposat una inversió a Alcoi de vora 6 milions d'euros, entre les aportacions d'administracions públiques i veïns. A hores d'ara, segons ha informat l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, ja està executat el 90 per cent de totes les obres previstes. Recordem que en l'ARRU s'inclou la rehabilitació de façanes i zones comunes de 50 comunitats de veïns, més de 400 vivendes en total; i també la reurbanització del carrer Entença, en obres.

Doncs bé, la consellera d'habitatge María José Salvador ha visitat aquest 11 d'octubre les obres de l'ARRU a Alcoi i assegura que "per l'exemplaritat en el compliment dels deures i objectius" la Generalitat treballa per a incloure en els pròxims pressupostos "una anualitat més i desenvolupar una nova àrea de rehabilitació urbana a Alcoi".

María José Salvador assegura que l'ARRU d'Alcoi "és un dels més avançats en tota la Comunitat Valenciana, exemple de col·laboració entre Generalitat i Ajuntament, i d'estreta col·laboració amb els tècnics". Salvador destaca que els plans de Rehabilitació Urbana tenen un vessant social perquè "parlem de rescatar nuclis antics, i això la ciutat d'Alcoi s'ho mereixia". Però també d'un vessant econòmic amb la generació de llocs de treball. "Per cada treballador en obra nova es contracten 3 en rehabilitació" diu Salvador, qui explica que afecta autònoms i negocis del municipi com fusters, fontaners, pintors o electricistes.

La consellera i diversos membres de l'equip municipal atenen les explicacions de l'Arquitecte municipal sobre les obres d'Entença

A més de la rehabilitació de vivendes també entra en l'ARRU les actuals obres a Entença. Toni Francés destaca que "com a carretera nacional, els veïns han patit un pes de trànsit important durant molts anys. I ara l'hem recuperada per als ciutadans", amb el 50 per cent del carrer dedicat a les persones i l'altre 50 als cotxes. Francés diu a més que, de l'1,8 milions que es destinen a l'obra, l'Ajuntament finalment aporta el 30 per cent. Per cert, que l'arquitecte municipal ha confirmat en les seues explicacions que la previsió és que Entença estiga oberta per a finals d'any

Amb la consllera, també ha vingut a Alcoi el Director General d'Habitatge Rafa Briet. També han asisitit a la visita diversos membres de l'equip municipal.