El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi se situa en una incidència per la Covid-19 similar a la de setembre

Alcoi / AM

Segons l'Ajuntament d'Alcoi, la vacunació per al personal docent a l'Eduardo Latorre "no interferirà amb el desenvolupament de l’activitat esportiva",

Les nostres comarques segueixen amb la desescalada igual que la resta del territori valencià. A partir d'aquest dilluns 15, obri l'interior de les instal·lacions esportives i hostaleria amb un aforament del 30%. Alcoi se situa amb una incidència de 35,6 casos positius per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, segons la Conselleria de Sanitat. Això suposa unes dades similars a setembre de 2020.

Sectors prou afectats com són els gimnasos o establiments hostalers ja poden relaxar un poc més les mesures en aquesta fase de la desescalada. El decret que entra en vigor aquest dilluns contempla entre d’altres la reobertura de l’interior de l’hostaleria al 30% en taules de fins a 4 persones, amb un "compliment estricte" de les mesures de ventilació i climatització en espais interiors. Per aquest motiu tal com ja es va anunciar des de l’Ajuntament es proporcionaran marcadors de diòxid de carboni. Entre les mesures també cal destacar la reobertura de gimnasos i pavellons esportius al 30% de l’aforament.

Les mesures també inclouen la reobertura dels centres juvenils, per tant el CCJ obrirà, de la mateixa manera que l’Escola Municipal de Teatre, respectant les limitacions marcades en el decret no es podrà superar el 30% del seu aforament. Les activitats hauran de realitzar-se en grups de fins a un màxim de 10 persones, a més de la persona monitora.

També es permet que tornen les activitats extraescolars, per això ja s’està estudiant un nou calendari per reactivar les activitats lúdiques-esportives en els patis, segons el comunicat de l'Ajuntament d'Alcoi. Pel que respecta a la celebració de bodes en l’Ajuntament l’aforament serà de 15 persones màxim.

Toni Francés, alcalde d'Alcoi, indica que "tenim unes bones xifres aconseguides gràcies al compliment d’unes mesures que han estat molt dures i que de forma gradual aniran adaptant-se segons la situació per tornar a la normalitat. No ens hem de relaxar, hem de seguir complint amb totes aquestes mesures amb l’esperança que prompte tindrem una vacunació massiva".

Vacunació i esport a l'Eduardo Latorre


En el cas del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre caldrà demanar cita prèvia per a les sessions dirigides i la piscina. De moment cal fer-ho per telèfon al 966 295 909 i en els pròxims dies es podrà realitzar a l’aplicació amb la qual ja es demana la cita per al pàdel o el servei de fisioteràpia:


Cal assenyalar que l’aforament de la piscina gran seran 40 persones i el de la xicoteta 14. Pel que respecta a les activitats dirigides podran participar 30 persones en totes, excepte en spinning que seran classes per a un màxim de 18 o TRX per a un màxim de 6. Les sales de musculació ja estan preparades per a acomplir amb la normativa. L’horari de tancament serà a les 20 h.

Segons l'Ajuntament d'Alcoi, la vacunació per al personal docent "no interferirà amb el desenvolupament de l’activitat esportiva", ja que els accessos estaran delimitats.