El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aquest és el nou Consell Local d'Infància i Adolescència

Els joves que formen part del CLIA, en la renovació de membres celebrada al CCJ (Centre Cervantes Jove)

El CLIA ha renovat part dels membres. Són en total 42 joves, representants de tots els centres educatius d'Alcoi, que poden aportar idees o debatre sobre com volen millorar la ciutat.

El 20 per cent de la població alcoiana està en edat infantil o adolescent. És per això que des de l'Ajuntament consideren que és necessari "escoltar i donar veu a les seues necessitats, sobretot, si es té en compte que ells no són només el futur d'Alcoi sinó que són, també, el present de la ciutat". I eixa és la funció de CLIA, el Consell Local d'Infància i Adolescència, constituït l'any 2017 i que ara renova part dels seus membres.

El CLIA està format per 42 estudiants (38 consellers i 4 ajudants), amb representants de tots els centres de primària, secundària i batxillerat. Realitzen trobades per a parlar sobre la ciutat que volen quan siguen majors, fan suggerències, i proposen activitats, com el mercat de bescanvi de lany passatL'alcalde Toni Francés ha agraït l'interés dels joves per presentar-se "i la feina realitzada per convéncer als seus companys de què serien uns grans representants".

Toni Francés amb el nou CLIA

La regidora de polítiques inclusives, Aranza de Gracia, recorda que a més del CLIA, estan en marxa els pressupostos participatius per a xiquets en la seua tercera edició; i que Alcoi és, des de l'any passat, Ciutat Amiga de la Infància per l'UNICEF.