El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Benifallim també tanca la piscina aquest estiu

La piscina de Benifallim, tancada

Ja són 5 els municipis de l'Alcoià i el Comtat que han anunciat que tanquen les piscines: Benifallim, Alcosser, Beniarrés, Gaianes i L'Orxa. També a Banyeres de Mariola han tancat al bany la zona recreativa del Molí de l'Ombria i Riu Vinalopó.

L'alcalde Carlos Barrachina assegura que "no tenim clar que puguem garantir al cent per cent la salut de les persones", i han decidit, com altres pobles de les comarques, tancar la piscina aquest estiu. Part dels veïns han mostrat la seua disconformitat.

La "nova normalitat" no arriba al mateix ritme a tots els llocs, i aquest estiu serà molt diferent en alguns pobles de les nostres comarques, on enguany no s'obriran les piscines municipals. Fa uns dies ho anunciaren des d'Alcosser, Beniarrés, L'Orxa i Gaianes, i ara és Benifallim la que, amb un decret d'alcaldia, ha comunicat als veïns que tampoc tindran piscina municipal.

L'alcalde de Benifallim, Carlos Barrachina, ha explicat ARAMULTIMÈDIA que "el primer és garantir la salut i no es pot en aquests mitjans, no podem garantir-ho". Barrachina explica que suposa un esforç econòmic per aplicar "unes mesures fortes", i diu també que "no seria el mateix de tots els anys, amb la distància i mascaretes, a l'usuari també li han canviat les coses".

Els altres pobles que han decidit no obrir al·leguen els mateixos problemes, per una banda la falta de recursos, però sobretot la intranquil·litat de no poder garantir la seguretat. Però clar, és una situació difícil d'entendre per als veïns que veuen que en altres municipis com a Benilloba, o fins i tot en Alcoi o Cocentaina, amb molta més afluència, sí que han pogut aplicar mesures i oferir aquest servei, amb restriccions d'aforament i altres normes. Les crítiques dels veïns en xarxes són nombroses, i fins i tot a Gaianes la polèmica ha tingut ressò perquè una de les veus contràries a la decisió és la de la Directora de Salut de l'Àrea d'Alcoi, també regidora en l'oposició al municipi.

A més dels cinc municipis que tanquen les piscines, a Banyeres de Mariola també han prohibit el bany a la zona recreativa del Molí l'Ombria.