El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Confirmades dos veïnes d'Ibi primers casos de coronavirus a l'àrea de salut d'Alcoi

  • Sobre la tercera persona infectada a l'àrea de salut d'Alcoi encara no es disposa de confirmació oficial.
  • Els familiars de les dues persones afectades estan sent sotmeses a proves per a descartar una possible afecció.

Dues veïnes d'Ibi, mare i filla, són els primers casos confirmats per positiu de Coronavirus a l'àrea de Salut d'Alcoi. Totes dues es troben hospitalitzades a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi des de fa dies. La d'edat més avançada en troba en l'UCI, mentre que l'altra evoluciona favorablement.

Així ho ha assegurant l'alcalde del municipi, Rafael Serralta, qui afegeix que els familiars de les dues persones afectades estan sent sotmeses a proves per a descartar una possible afecció. Sobre la tercera persona infectada a l'àrea de salut d'Alcoi encara no es disposa de confirmació oficial.

Les xifres oficials facilitades a les 15 h d'aquest divendres des de la Conselleria de Sanitat parlen de 119 casos actius a tot el País Valencià: 4 en la província de Castelló, 85 en la de València i 30 en la provincia d'Alacant.

Mesures preventives en Ibi

De manera preventiva, Ibi també ha decidit prendre mesures de prevenció a tot el municipi, tancant establiments públics i suspén activitats fins al 14 d'abril. Són dues setmanes més de previsió respecte a les mesures que s'han pres en altres localitats del nostre entorn, com ara Muro i Alcoi. Totes les mesures es poden consultar en el següent document, i inclouen tancament de centres esportius, culturals, museus o centres socials.

Tot açò sumat a la suspensió dels actes de la comissió de festes i comparses, així com d'altres associacions i entitats en la via pública. També s'han suspés els actes de la Setmana Santa i el mercat ambulant dels dilluns. El servei d'autobús també s'ha cancel·lat, tot després de la suspensió de l'activitat escolar al municipi.