El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Estefania Blanes serà tercera en la llista per a les Corts després de la confluència entre Podem i EU

Estefania Blanes

L'acord de confluència haurà de ser aprovat en referèndum pels militants i simpatitzants d'EU els pròxims dies 20, 21 i 22 de febrer en votació online i el dia 24 de febrer en urna.

L'actual portaveu de Guanyar Alcoi ostentarà la tercera posició per la circumscripció d'Alacant en les eleccions autonòmiques del 26 de maig. Així s'ha decidit després de l'acord de confluència assolit entre Podem i Esquerra Unida, que atorga a aquesta última formació la tercera i setena posició en les llistes conjuntes a les Corts per Alacant. La seua actual companya de partit, Naiara Davó, ostentarà la quarta posició en la llista, encara que també concorre a les eleccions municipals d'Alcoi com a cap de partit per Podem.

El màxim òrgan de direcció entre assemblees d'EUPV ha aprovat concórrer a les eleccions autonòmiques amb Podem, després d'un "intens debat" que s'ha resolt amb 54 vots a favor, 22 vots en contra i 2 abstencions. No obstant això l'acord haurà de ser aprovat en referèndum pels militants i simpatitzants d'EU els pròxims dies 20, 21 i 22 de febrer en votació online i el dia 24 de febrer en urna.

D'acord amb el document aprovat, Esquerra Unida i Podem es presentaran als comicis autonòmics sota el nom Unides: Podem - Esquerra Unida junt amb la marca que ambdues formacions consensuen, i els candidats d'EUPV ocuparan els llocs segon i sisé per València, el quart i seté per Castelló i el tercer i seté per Alacant.

Recordem que Estefania Blanes va renunciar a presentar-se altra vegada a les eleccions municipals per Guanyar Alcoi, amb l'objectiu de convertir-se en la cap de llista d'EU a les autonòmiques. Eixa primera posició ha quedat relegada a la tercera després del pacte entre Esquerra Unida i Podem. El mateix ocorre amb Naiara Davó, que malgrat haver estat escollida tercera en la llista de Podem per Alacant, acabarà concorrent com a quarta en les llistes conjuntes. 

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo considera que "aquest acord serà la garantia del canvi de rumb que ha protagonitzat tímidament el Botànic aquesta legislatura, i per descomptat, serà la barrera de contenció de les polítiques antisocials que propugna la dreta".

Àmbit local

Quant a les negociacions en l'àmbit local, Blanes recorda que "els col·lectius locals tindran autonomia per a decidir com concórrer a les eleccions, si junts o per separat, tot i que es fomentarà que s'arribe a acords de confluència". En Alcoi encara està per decidir com es presentaran aquestes dues formacions. En Podem Alcoi ja s'ha configurat la llista electoral, amb Naiara Davó al capdavant. 

Quant a Guanyar Alcoi, la formació ja ha obert el termini per a presentar les candidatures per a les primàries, que es faran públiques el 15 de febrer. El 6 de març es coneixerà la llista definitiva de la formació, on encara està per veure si formaran part d'ella la gent de Podem.