El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Policia Nacional incrementa les patrulles com a prevenció després dels recents robatoris al Baradello

Imatge del Google Maps de la zona d'urbanitzacions a l'oest d'Alcoi

En tot l'any 2018 s'han produït 17 robatoris en les urbanitzacions i zones limítrofes d'Alcoi. D'aquests, 4 han sigut en el Baradello, a més de dos intents. Són les dades confirmades per la Policia Nacional, que asseguren que no són alarmants perquè són molt inferiors a les registrades en qualsevol altra zona d'urbanitzacions de la província. Tot i això, s'han desplegat "mesures operatives de prevenció" per garantir la seguretat.

El cap de setmana de Reis s'han patit tres nous robatoris al Baradello, i els veïns consideren que hi ha certa inseguretat. Des de la Policia Nacional asseguren que "no és alarmant", i que els casos patits a la zona són molt inferiors que a altres zones semblants de la província.

Almenys tres vivendes del Baradello han patit robatoris aquest cap de setmana de Reis. Se sumen als dos del passat pont de la Immaculada, i als denunciats pels veïns en el mes d'octubre. Una situació que ha generat certa sensació d'inseguretat a la zona, com es pot vore en comentaris i missatges per xarxes.

Des de la Policia Nacional expliquen que tenen obertes investigacions concretes per cada cas de robatori. En un d'ells fins i tot han aconseguit una empremta parcial que intenten identificar. També es contrasten els casos amb altres de la província per localitzar alguna possible relació d'autors.

I a banda d'açò, des de la comissaria d'Alcoi es confirma que s'han desplegat "mesures operatives de caràcter preventiu" a les zones d'urbanització, amb més controls i presència policial.

Tot i això, des de la Policia Nacional expliquen que aquesta situació "no és alarmant", i que la xifra de robatoris a la ciutat d'Alcoi, i en concret a les zones d'urbanitzacions, és molt baixa en comparació a la resta de la província. Concreten que al llarg del 2018, s'han produït en les zones limítrofes d'Alcoi un total de 17 robatoris, dels quals 4 han sigut al Baradello, més algun intent frustrat. Des de la Policia Nacional expliquen que en aquest entorn, amb vivendes més separades i aïllades, el sentiment d'inseguretat és més gran, però la incidència de casos és més gran en qualsevol nucli urbà. Per això llancen un missatge de tranquil·litat.

És dona la circumstància que aquests últims successos se sumen a l'onada d'incendis en contenidors en la ciutat. Des de la Policia Nacional ho atribueixen a actes vandàlics i no a cap grup organitzat. Treballen amb les dades oferides per possibles testimonis, i recorden que qualsevol informació en aquests casos pot ser útil a les investigacions de la policia.