El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'aparcament de la zona de la Riba,"qüestió prou prioritària" per al govern d'Alcoi

Solar de La Riba / PP

A banda de la creació d'aparcaments, la intenció del govern és traslladar l'Escoelta del Partidor a aquesta zona.

El solar de la Riba comença a ser un d'eixos problemes històrics per a Alcoi. Partit Popular i govern municipal no es posen d'acord per com ha de passar aquesta zona a mans de l'Ajuntament. Cal recordar que els terrenys de La Riba, situats prop de la glorieta, pertanyen a l'Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha), dependent de la Generalitat.

El PP demana l'adquisició definitiva, mentre que l'actual regidora de Patrimoni Municipal, Maria Baca, afirma que "no tenen clar la fórmula" que han d'emprar. La fórmula que ha proposat la Generalitat és "Contracte de cessió en precari durant 1-2 anys supeditat a la permuta/compensació econòmica d'IBI's", segons ha confirmat Baca a ARAMULTIMÈDIA.

I el que és més important per a la ciutadania. Quin ús ha de tindre el solar? El govern afirma que és una "qüestió prou prioritaria" construir una zona d'aparcaments. La intenció més a llarg termini és traslladar l'Escoleta del Patidor també a aquesta zona, encara que no s'han donat dates.
 

Crítiques de l'oposició
 

El PP està en desacord amb la no cessió dels terrenys per part de l'Evha. Amalia Payá, regidora del PP, indica que “ens ha sorprés la negativa de la Generalitat, ja que el Govern local havia destacat les bones sensacions de la negociació per a obtenir la cessió dels terrenys”. Els Populars aposten per "una cessió definitiva o una adquisició per a evitar l'execució de projectes sense tindre garantida la propietat dels terrenys". Els conservadors van ser els primers en proposar aquesta zona d'aparcament, de forma oficial, al plenari municipal de juliol de 2019.


El PP té molts dubtes sobre les opcions de permuta o lloguer. Sobre la primera alternativa, Amalia Payá subratlla que el PP va proposar incloure els terrenys de La Riba com a compensació per la construcció del nou Palau de Justícia. “El PSOE es va negar i ens hem quedat amb un acord ruïnós pels jutjats i sense poder utilitzar els terrenys de La Riba”, protesta Payá.


La regidora del PP veu en l'alternativa del lloguer el mateix problema que en el cas de la cessió temporal. “Ens arrisquem al fet que les infraestructures puguen ser desmantellades si la Generalitat decideix donar-li un altre ús al solar”.


Segons mostra el PP en un comunicat, "la utilització dels terrenys de La Riba va ser autoritzada a l'Ajuntament en 2008 per al seu aprofitament com a pàrquing provisional. El Govern d'Antonio Francés no va sol·licitar la pròrroga de la cessió, que va caducar l'octubre de 2011. En 2018, el solar va ser barrat per a evitar l'accés i, per tant, la possibilitat d'aparcar".


Amalia Payá ofereix el suport del grup municipal del PP al Govern local per a “aconseguir un acord amb l'Evha que permeta agilitar l'obtenció del sòl i poder oferir als alcoians una nova bossa d'aparcament i una nova escola infantil en la zona Centre”.