El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les treballadores del Preventori reprenen les protestes davant les promeses incomplides

S'han complit tres mesos de la data màxima promesa per la conselleria per a l'increment de plantilla reclamat, així que les treballadores reinicien les mobilitzacions.

Tal dia com hui, 3 d'octubre però del 2017, les treballadores del Preventori iniciaren una sèrie de mobilitzacions per a reclamar un increment de personal, no sols a la Residència Mariola, sinó a tots els geriàtrics de la Comunitat. Cada dimarts, durant tot l'hivern, es concentraren per a reivindicar aquestes millores.

Finalment les mobilitzacions es paralitzaren al mes de febrer, després de rebre el compromís de la Direcció General de Serveis Socials d'incrementar en 500 les places en els geriàtrics de tot el territori. El compromís també té data: juliol del 2018.

La pancarta de la protesta d'aquest 3 d'octubre del 2018/AM

Doncs bé, tres mesos després d'haver expirat la data límit, asseguren que encara no han arribat les noves incorporacions, i que a més a més, se n'han anat dos auxiliars d'infermeria a la Residència Mariola i tan sols s'ha cobert una de les places. Així les coses, i quan es compleix un any de la primera mobilització, les treballadores del Preventori reprenen les protestes, i es concentraran cada dimecres, de 10,30 a 11 hores, a les portes de la Residència fins que es complisquen les promeses. "La plantilla del centre se sent enganyada i molt decebuda, per l'incompliment de les promeses polítiques i la inactivitat de l'Administració", diu Puri Auñón, treballadora del centre i membre de Comissions Obreres.

CCOO és un dels dos únics sindicats que donen suport a la protesta, juntament amb CSIF. A la mobilització de hui també han acudit les regidores de Guanyar Alcoi, Estefanía Blanes i Vicky Llácer.