El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Hospital recupera maternitat, i ja té menys de 100 ingressats per COVID

Llit habilitat a la zona de rehabilitració de l'Hospital.

L'Hospital ja ha buidat de pacients les sales habilitades d'emergència, com la cafeteria i rehabilitació, però es mantenen els llits per si de cas. També continua el degoteig de morts, i des de CCOO demanen col·laboració de les funeràries.

En tan sols una setmana s'ha aconseguit reduir la pressió a l'Hospital de manera notable, i passem de 151 ingressats per coronavirus a 88. Això sí, la pressió en l'UCI continua amb 14 ingressats i el despertar de quiròfan ocupat per pacients de cures intensives.

La delegada de Sanitat del sindicat Comissions Obreres, Lupe Pavón, ha oferit dades sobre la situació actual a l'Hospital Verge dels Lliris, on aquest 9 de febrer hi ha 88 persones ingressades per coronavirus. És un important descens en una setmana, ja que el passat 3 de febrer teníem 150 ingressats; i lluny del punt màxim de saturació a finals de gener, quan hi havia més de 220 persones ingressades.

Aquest descens ha permés a l'Hospital recuperar totalment l'atenció de maternitat, i la previsió és recuperar a poc a poc la resta de serveis, tot i que Pavón assegura que s'està sent "molt caut en aquests moments". Per exemple, les zones de cafeteria i rehabilitació, on s'habilitaren llits en el moment de més pressió, ja no tenen pacients i s'han tancat. Però no s'han desmuntat els llits ni retirat res per si encara patim un altre increment d'incidència.

El que no es pot recuperar de moment són les operacions, perquè la zona de despertar continua ocupada pels llits que s'han habilitat per incrementar la capacitat de l'UCI. Recordem que l'Hospital Verge dels Lliris compta en situacions normals amb una UCI de 10 llits, que s'ha ampliat amb la zona de despertar. I actualment hi ha ingressades en cures intensives 14 persones per COVID i altres 2 d'altres patologies. És la xifra que encara no hem aconseguit reduir a les comarques, així com a la resta de la Comunitat Valenciana on també es pateix certa pressió a l'UCI.

Lupe Pavón també ha fet una crida a les funeràries per a rebre ajuda a l'hora de retirar els morts. Explica Pavón que en principi, els morts per COVID no van a la morgue sinó que es traslladen directament al tanatori. La funerària va a arreplegar el cos a l'Hospital però no entra per ell, i des dels sindicats han demanat a les funeràries que sí que entren i retiren el cos de la mateixa habitació, per tal d'ajudar al personal sanitari que està desbordat. De les dos funeràries alcoianes, Pavón explica que una, Sant Jordi, col·labora sense problemes, però que l'altra, Servisa, es nega. Des del sindicat reconeixen que el protocol no els obliga a fer aquest treball d'arreplegada del cos en la mateixa habitació, però reiteren la necessitat de col·laboració perquè, asseguren, es generen dolentes situacions quan un cos està hores en una habitació fins que algú el pot retirar.