El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Negociat el pla d’urgències de l’Hospital Verge dels Lliris durant l’estiu

Hospital / AM

En declaracions a ARAMULTIMÈDIA, el gerent del Departament de Salut d'Alcoi, Enrique Barbeito, confirma que tenen reclamades 4 vacants per Urgències i 3 vacants d'Anestesistes que, en principi, entrarien en els pressupostos de l'any pròxim.

 

El fons del problema és la falta de personal. 

Sindicats, direcció de l’Hospital Verge dels Lliris i caps de serveis d’Urgències i Medicina interna han arribat a un acord per al pla de substitucions per a l’estiu en el servei d’Urgències que dóna servei al Departament de Salut d’Alcoi. La Gerència de l’Hospital indica que la proposta “ha sigut acceptada per tots”.

Els caps de servei d’Urgències, Traumatologia, Cirurgia i Medicina interna han donat el vistiplau a les modificacions plantejades. Segons informa gerència de l’Hospital d’Alcoi, els Serveis de Traumatologia i Cirurgia General faran el reforç d'Urgències en horari de matí, sense cap desplaçament de jornada. El Servei de Medicina interna farà el reforç laboral en horari de vesprada, ja siga amb lliscament de la seua jornada o sense lliscament, amb jornada addicional incentivada econòmicament. Els caps de setmana faran un torn addicional de 12 hores de jornada complementària també amb incentiu econòmic. Aquesta situació es prolongarà a l'estiu.


Aquesta reunió ve precedida d’una concentració a les portes de l’hospital. Vora 70 metges s’han mostrat contraris a la situació plantejada anteriorment. Enrique Barbeito, gerent del Departament de Salut, ja va explicar a ARAMULTIMÈDIA fa uns dies que “la plantilla d'Urgències és justeta, però hem de donar vacances, i hem demanat un esforç”.


Tots els partits polítics, d’acord amb la millora del servei d’Urgències


Per unanimitat, tots els grups presentaran una declaració institucional per perseguir la millora del servei d’urgències al Verge dels Lliris. Per aquests motius es planteja acordar que l’Ajuntament d’Alcoi inste al Govern Valencià a què, amb celeritat, done solució al problema de contractació dels facultatius necessaris per a cobrir les necessitats del sistema d’urgències d’Alcoi i poder garantir unes condicions idònies laborals i de formació per a les persones treballadores i aconseguir així un servei òptim per als usuaris del servei.

També es demana que les places vacants siguen cobertes com més aviat millor i que la manca de facultatius a l’Hospital Verge dels Lliris siga tractada com una qüestió prioritària per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per aconseguir evitar en el futur situacions com les que ara es pateix al nostre Departament de Salut.


"És una proposta de tota la corporació per a intentar que se solucione aquest problema i poder tindre el millor servei possible d'urgències, esperem que es cobrisquen com més prompte millor totes les places vacants pendents, és una qüestió prioritària", ha indicat l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés.


Compromís està d’acord amb el fons de la declaració institucional encara que discrepa en algun punt. Màrius Ivorra, portaveu de la formació valencianista, declara que “està vist que el que s’ha fet en compliment de la nostra moció ha estat insuficient, i és el moment que tots els partits fem força per a solucionar les reivindicacions dels treballadors de l’hospital i fem fort el servei sanitari per a la nostra ciutat i comarca. Més encara, després de la gran càrrega de treball que han tingut els sanitaris, que han treballat de valent a l’últim any, i han demostrat professionalitat i entrega. Nosaltres estarem ací donant suport i exigint on toque la millora de les condicions i el personal del departament d’Alcoi”.

Abans de fer públic l’acord per part del Departament de Salut, el PP també ha alertat del “risc de col·lapse” i va demanar un pla de substitucions en estiu.