El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou rècord de visitants en la Fira de Tots Sants de Cocentaina: més de 557.000 persones en 4 dies

L'equip d'ARAMULTIMÈDIA també està dins d'aquesta xifra perquè no hem volgut perdre's res de la primera Fira BIC. Et recordem la dotzena de vídeos que hem fet al llarg d'aquests quatre dies.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ha trencat tots els records i ha superat amplament el mig milió de visitants en la recent edició. En concret, les visites registrades són de 557.922 persones. La xifra total és inclús més elevada que la de l'any anterior, i això que l'edició del 2017 va ser més llarga, amb cinc dies de duració.

Per dies, el de menys afluència va registrar 116.000 visitants, i el que més 159.000. Des del consistori asseguren a més que "també el volum de negoci generat s'ha beneficiat d'aquest augment de visitants. De fet, entre les impressions recollides destaquen especialment les dades del producte venut en la zona de maquinària agrícola i industrial i en automoció".

L'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa, agraeix el treball de tot el personal involucrat en la Fira, "en un any en què hem arribat a una xifra de rècord. A més, hem rebut molt bones crítiques especialment a l'organització dels aparcaments, les entrades i eixides del poble i la disposició de les diferents zones d'exposició, el que ha derivat en què cada any vivim menys situacions d'embussos i bloqueig de persones. Açò ens dóna una major seguretat i una major tranquil·litat per a seguir treballant i aplicant millores". Estepa també destaca "el baix registre d'incidències" en la Fira, sobretot tenint en compte el volum de gent que ha passat pel municipi.

I l'equip d'ARAMULTIMÈDIA formem part també d'eixe recompte de 557.922 persones, perquè no ens hem volgut perdre res de la Fira, ja siga la lectura del Privilegi, la inauguració de la primera fira BIC o passejar per tots els carrers plens de comerç i ambient de Cocentaina. Però a més, al llarg dels quatre dies de Fira hem parlat en molta gent que ens ha descobert aspectes curiosos, com per exemple, com s'utilitzen els sensors i la tecnologia per a calcular el total de persones que visiten Cocentaina eixos dies. També hem entrevistat els protagonistes: Kiko Moya i Tere Cerver; o amb Pablo León, qui ha convertit la Fira en un còmic. I hem descobert tota l'oferta de la Fira més enllà de les parades comercials, perquè també hi ha un vessant cultural, esportiu, tecnològic, coral, i fins i tot un lloc per a la nostra llengua. L'alcaldessa Mireia Estepa i la regidora de Fira Mariona Carbonell ens han fet un primer balanç d'aquesta edició de rècord, i per últim ens hem interessat pel sistema que s'utilitza per a mantindre la Fira neta, i com s'organitzen els dies posteriors. Per cert, que la ciutat recupera a poc a poc la normalitat, i al migdia de dilluns, primer dia després de la Fira, ja s'obria al trànsit l'avinguda del País Valencià.