El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi presumeix per Europa dels seus avanços en matèria de digitalització

Moment de la cimera, durant la intervenció de Toni Francés.

En la cimera europea s'ha anunciat una convocatòria d'ajudes per part de la Comissió Europea, dotades de 7 milions i mig d'euros, i per a les quals Alcoi opta gràcies a la seua participació en programes de digitalització.

 

 

L'alcalde Toni Francés es troba aquests dies a Brusseles en una cimera amb els màxims responsables municipals del programa «Digital Cities Challenge», iniciativa que fomenta la digitalització en l'àmbit de la gestió local.

Francés ha destacat durant la seua intervenció que per a ser una ciutat capdavantera, Alcoi necessita actuar "de manera transversal", afavorint la "formació empreses digitals, centres educatius referents en formació digital, i aplicant les noves tecnologies a l'urbanisme".

Dins dels projectes en què Alcoi es troba immers, i que ha pogut exposar l'alcalde durant la seua intervenció, es troba la digitalització de l'administració; l'StreetLab d'Entença, dotat amb una subvenció de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI); el parc Tecnològic de Rodes; o les iniciatives relacionades amb la implantació de sensors a ciutat. Iniciatives emmarcades totes elles dins dels fulls de ruta que el Govern té pel futur de la ciutat: l'EDUSI Alcoidemà i el Pla director Smart City.

A banda de les trobades externes, el programa Digital Cities Challenge també realitza workshops l'últim dels quals va tindre lloc a l'Àgora el passat 20 de novembre i va comptar amb la presència el consultor assignat per la Comissió Europea a Alcoi i 25 agents locals rellevants en el procés de digitalització.