El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comença la tercera fase de les obres d'Entença: el 6 d'agost es talla al trànsit fins a la Vaguada

Obres a Entença, en l'últim dia de juliol/AM

Un increment d'efectius per part de l'empresa i la falta de problemes importants, han reduït els terminis d'11 a 9 mesos.

Des de l'Ajuntament d'Alcoi es mostren molt optimistes i satisfets perquè asseguren que "el bon ritme que porten les obres, i l'absència d'incidències importants" ha permés avançar els terminis. Així, preveuen que el total de l'obra, prevista en 11 mesos en un principi, s'acurte fins als 9 mesos.

Per açò també anuncien que la tercera i última fase de les obres comença abans del previst, i aquest mateix dilluns 6 d'agost es tallarà per complet el carrer fins a la Vaguada, concretament fins al carrer d'Isaac Peral. La intenció és aprofitar al màxim el mes d'agost, quan menys gent en principi hi ha a la ciutat, per avançar els treballs. Tal com ja va contar l'alcalde d'Alcoi Toni Francés a ARAMULTIMÈDIA, l'objectiu és asfaltar a principis de setembre els trams que corresponen a la primera i segona fase, i poder obrir al trànsit, tot i que de manera provisional, des del carrer Espronceda fins al carrer Góngora a mitjans d'eixe mes.

Tot i que s'anuncia com l'última fase de les obres, cal recordar que en el calendari anunciat es preveu una quarta fase per a la connexió amb la Vaguada. En aquest cas, i tal com es va explicar en el seu moment, s'actuarà en un xicotet tram de 20 metres, però pot suposar el tall de la Vaguada. 

Això sí, com comencen les obres de la tercera fase, es fa obligat nous desviaments i rutes alternatives per al trànsit. El carrer d'Isaac Peral canvia de direcció, perquè turismes i motos que vénen per la Vaguada, puguen pujar fins a Pintor Cabrera. Les cruïlles d'Entença amb Isabel la Catòlica i Góngora, continuaran obertes per a facilitar l'accés tant al centre com a l'Alameda.

Els autobusos també pateixen canvis importants, en concret les línies 1 i 3. Ara pujaran per a buscar el pont de Rafael Terol, i des d'ací a Pintor Cabrera, per ja distribuir-se cap al centre o Santa Rosa, depenent de la línia. Les parades d'Entença queden anul·lades i continuen actives les dos temporals habilitades a Pintor Cabrera.

L'Ajuntament ha facilitat aquest cartell per a conéixer els canvis de trànsit o autobusos previstos mentre duren les obres:

 

L'alcalde Toni Francés diu que "quan vam dissenyar les fases havíem de ser prudents perquè no sabíem que podríem trobar-se quan obrirem el carrer, hem tingut la sort que les incidències han sigut mínimes i l'obra s'ha pogut accelerar. S'ha decidit parlar amb l'empresa per a incrementar els efectius i poder començar ja la tercera fase aprofitant al màxim el mes d'agost que és molt més fluix en trànsit". Francés recorda que es tracta d'una de les obres "fonamentals de la ciutat, pendent des de fa més de 40 anys, un vial que travessa gairebé tot Alcoi i que, en un moment o altre, tots els ciutadans utilitzem. Sabem que totes les obres són molestes però estem treballant intensament per a avançar tot el possible en agost quan molts ciutadans i comerços estan de vacances, i que els alcoians gaudim com més prompte millor del carrer Entença que tots ens mereixem".