El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El nou Bosco de Cocentaina obri les portes al poble

Este divendres 29 de setembre, a partir de les 18h, el col·legi farà una jornada de portes obertes amb exposició, actuacions i trobada.
 

S'han necessitat més de 3 dècades, però finalment l'alumnat del Bosco fa classe tots junts en un únic edifici. Este 29 de setembre hi haurà jornada de portes obertes amb festa.

Cocentaina ja presumeix de nou col·legi, el Bosco, que ha començat a funcionar oficialment este curs 2023-2024, amb tot l'alumnat i professorat sota un mateix sostre. Perquè el Bosco vivia una situació peculiar, dividit en dos edificis i en diferents parts de la ciutat durant les últimes tres dècades, i finalment este 29 de setembre celebraran que la històrica reivindicació d'unificació ha sigut complida i ja tenen un edifici nou, modern, adequat i únic.

Tot començarà a les 18 hores amb una concentració a les portes de l'antic Bosco, a la plaça Alcalde Reig, per anar en cercavila fins al nou col·legi. Allí hi haurà diverses intervencions, com la de l'anterior director del col·legi, Enric Albero. S'ha preparat una exposició de fotografies i els assistents podran gaudir de les actuacions de diferents grups d'antics alumnes que oferiran música, balls o teatre.

El projecte del Bosco ha estat bambant durant anys. En un principi es preveia l'ampliació de l'antic col·legi per a possibilitar la unificació, però esta idea finalment es va descartar. Així, en 2018 finalment s'anunciava un nou edifici per al col·legi, tot i que no va ser fins després de pandèmia, en 2021, que es va demolir l'antic edifici i va començar la construcció del nou. El col·legi estava totalment acabat per a l'inici de curs en setembre, tot i que la comunitat educativa encara treballa per acabar d'omplir-lo de mobiliari o materials educatius. Però ja era moment de mostrar-lo a tot el poble, així que han decidit fer esta jornada de portes obertes amb festa este divendres 29 de setembre de vesprada.