El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP xifra en un 25% el grau d'execució de les inversions en el pressupost de 2018

2,3 milions per a rehabilitar l'illa de Rodes es van quedar per a executar del pressupost de 2018.

Els populars consideren que l'escassa despesa en inversions en 2018 va compensar la caiguda d'ingressos per a tancar l'exercici amb un superàvit d'1.155.619 €.

El govern socialista d'Alcoi ha deixat sense executar durant 2018 projectes per un valor de 17,1 milions d'euros, el que es tradueix en un compliment del 25,5% de les inversions recollides en el pressupost de l'any passat. Així s'assegura des del Partit Popular, des d'on demanen una "reacció" al govern per a posar en marxa els projectes pendents.

Els populars consideren que l'escassa despesa en inversions en 2018 va compensar la caiguda d'ingressos per a tancar l'exercici amb un superàvit d'1.155.619 €. "Liquidar el pressupost en positiu amb un nivell d'inversions tan baix és un símptoma que la gestió municipal és mínima perquè hi ha recursos que no s'utilitzen malgrat que la ciutat ho necessita", considera el portaveu del PP, Quique Ruiz.

Alguns dels projectes que van quedar per executar serien la creació del centre d'interpretació de les pintures rupestres de la Sarga, la rehabilitació de l'illa de Rodes, la construcció els xalets de la Font Roja, la construcció d'un pavelló de gimnàstica, la passarel·la de Cervantes o la ciutat esportiva de l'Alcoyano.

Caiguda d'ingressos

Adverteixen també els populars que el baix nivell de despesa en el capítol d'inversions "emmascara" la caiguda dels ingressos, que queden per sota del pressupost inicial. "L'Ajuntament ha recaptat 2,1 milions menys del que es preveu per l'Impost de Béns immobles" asseguren, mentre que en el cas de l'impost d'obres, l'ingrés llança uns números rojos de 430.818 €. La caiguda d'ingressos es repeteix en les aportacions de l'Estat i de la Generalitat, que en conjunt queden 3,1 milions per sota del pressupost inicial.