El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Malàisia aboleix la pena de mort i el bolivià que va viure a les nostres comarques no tindrà la pena capital

Víctor Parada amb sa mare / imatge facilitada per la familia

Segons Silvia Vargas, mare de Víctor, hi ha moltes possibilitats que continue a la presó després del judici del 6 de març

La família de Víctor Parada, que actualment viu entre Alcoi i Benilloba, viu una setmana clau en el cas del jove bolivià que està a una presó de Kuala Lumpur (Malàisia) des de fa 6 anys. El motiu va ser transportar droga en un viatge en avió. Aquest delicte, al país asiàtic, significava la pena capital fins fa poc temps. El nou govern de Malàisia, actiu des de 2018, ha decidit abolir la pena de mort.

El segon judici de Víctor Parada serà molt diferent del primer. En l'anterior, celebrat el 7 de desembre de 2016, encara estava vigent la pena de mort. El pròxim judici serà aquest dimecres 6 de març. Malgrat aquesta bona notícia, Silvia Vargas, mare de l'empresonat, ha contat a ARAMULTIMÈDIA que no són massa optimistes. El seu advocat els ha informat que hi ha moltes possibilitats que Parada continue en la presó per més temps.

El nou govern de Malaisia ha decidit abolir la pena de mort. Segons la secció d'internacional d'El País, el país asiàtic ha acordat "abolir la pena capital per a tots els delictes i paralitzar les més de 1.200 execucions pendents".

El primer judici a Víctor fou el 7 de desembre de 2016. La mare de Víctor estigué present a aquest judici i va aportar proves com “certificats mèdics com que Víctor estava mal de salut i que va haver un motiu econòmic pel qual ell va fer eixe viatge que era el de mantindre al seu fill”. El veredicte es va conéixer un mes després, el 5 de gener de 2017, i fou el de la condemna a la forca. En tot aquest temps, la família s’ha gastat més de 40.000 euros amb advocats, als quals cal sumar, viatges, traductors, etc., segons ha confirmat Yoli Parada a ARAMULTIMÈDIA.

Aquest advocat, molt reconegut a Kuala Lumpur segons conta la família, va recórrer i les al·legacions han estat acceptades per concedir un segon judici. Aquest està programat per al 6 de març. L’advocat ja ha aconseguit posar en llibertat a més casos com Víctor, condemnat per delictes relacionats amb les drogues.

Víctor Parada ha transmés a la seua família tota la força. Cal destacar que auqest cas es va tractar al Congrés, al Senat i als ajuntaments d'Alcoi i Benilloba, el cas ha arribat a ser tractat amb els actors politics locals i nacionals.