El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reforma exprés dels Barracons del Bracal per a l'inici de curs. El nou col·legi es preveu per a l'inici del 2022

Terrenys on s'ubicarà el nou col·legi, previst per al 2022.

La reforma, amb un pressupost de 440.000 euros, preveu un nou sostre per evitar filtracions i goteres, i el doble d'aparells d'aire condicionat.

Finalment Educació farà una reforma integral dels Barracons del Bracal, perquè estiguen en "condicions òptimes" per a setembre. L'Ajuntament havia demanat el trasllat a uns barracons nous, però Educació ho considera "inviable" perquè no arribaria a temps per a l'inici de curs. Així, s'invertiran 440.000 euros en una reforma integral dels actuals durant els pròxims dos mesos.

Continuen els terminis per a la nova licitació per a les obres del nou col·legi El Bracal de Muro. Com saben, s'havien iniciat, però problemes amb l'empresa han obligat a licitar de nou les obres. Educació confirma que a finals de juny es reunirà la primera mesa de licitació, confien tindre adjudicat el nou contracte per a setembre, i que les obres s'inicien abans que acabe el 2020. 

Però tot i que es veu llum al final del túnel, la comunitat educativa del Bracal continua amb un problema; els actuals barracons presenten nombroses deficiències de climatització i filtracions, que en determinades ocasions fan impossible l'activitat lectiva. La corporació municipal havia demanat un trasllat amb nous barracons al costat de l'actual Aulari d'Infantil, on l'Ajuntament cedia el terreny. Però des d'Educació expliquen que aquest trasllat i les obres de cimentació que necessitava, tardarien massa. "A menys de tres mesos de l'inici del pròxim curs, l'única opció viable per a garantir unes condicions dignes per a les xiquetes i xiquetes del CEIP El Bracal, mentre es fa tota la tramitació i la construcció efectiva del nou centre, és la reforma integral de les actuals aules prefabricades, treballs als quals la Conselleria destinarà vora mig milió d'euros. És l'única manera d'assegurar i garantir unes condicions òptimes per a evitar problemes com filtracions d'aigua si, per exemple, es generen pluges intenses a la tardor. Qualsevol altra opció és inviable perquè és impossible que estiga preparada per al 7 de setembre, dia en què l'alumnat comença les classes", explica el director general d'infraestructures educatives, Víctor García.

Així, al llarg d'aquest estiu, es faran obres de reforma per valor de 440.000 euros als actuals barracons perquè estiguen en condicions òptimes per a l'inici de curs el 7 de setembre. La reforma integral "atén a totes les peticions realitzades per la direcció del CEIP Bracal i l'AMPA". Així, es col·locarà una doble cobertura a dos aigües en el sostre de tot el centre per evitar goteres i filtracions, i es farà una millora global de la climatització, amb la substitució de les 111 finestres i quasi duplicant els aparells d'aire condicionat de 24 a 44. "Aquests seran més potents i més eficients, ja que són de nova generació Inverter per a assegurar la correcta temperatura de les aules i dels corredors al llarg de tot el curs". També es canviaran les portes d'accés "més modernes i segures amb la incorporació d'un sistema antipànic més actualitzat", i es repintaran els corredors amb un material antilliscant.

A banda, també es faran treballs de manteniment rutinari reclamat per la direcció del centre, com la repintada de baranes, i escales, i reparació o substitució de lavabos i revisió del sistema antiincendis.

 

El nou Bracal, previst per al 2022

Mentrestant, el nou procés per licitar per segona vegada les obres, continua. El nou centre, amb un pressupost de més de 6 milions d'euros, comptara amb tres línies de primària i un menjador per a 500 alumnes en dos torns. Serà un centre de dos plantes amb ascensor, amb pistes poliesportives i cuina pròpia, hort escolar, zona enjardinada i zones de joc diferenciades pe a infantil i primària.

La previsió de conselleria és que les obres es puguen licitar al setembre, s'inicien abans que acabe l'any, i s'allarguen durant 13 mesos. Així, si a inici del 2022 està acabat, s'aprofitaria el primer període festiu per a fer el trasllat. El final d'una història que tot i que tard, per fi arribaria. Esperem.