El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

20 edificis controlats a Alcoi, però cap en ruïna imminent

L'Ajuntament assegura que cap edifici més perilla, però sí que reconeix que hi ha una vintena de propietaris als quals han demanat que controlen els seus edificis.

*** Atenció, fe d'errates. En el vídeo hi ha un error de text. El cas que l'Ajuntament d'Alcoi ha portat a fiscalia és el del carrer Pintor Casanova (tal com el regidor i les imatges indiquen), i no el carrer Sant Agustí (com es diu en el text). ***

 

La caiguda de tres edificis a Alcoi en tan sols dos dies, amb una víctima mortal, ha encés totes les alarmes en Alcoi. Ha caigut molta pluja en els últims dies, vora 300 litres per metre quadrat, i la delicada situació d'alguns edificis, sobretot al centre, preocupa tant a l'associació de veïns com a l'oposició. Des del consistori, el regidor Jordi Martínez assegura que no hi ha cap edifici en risc de ruïna imminent. 


Això sí, diu que tenen controlats vora 20 edificis on els propietaris han sigut requerits a fer alguna actuació de rehabilitació. Martínez explica que com el centre històric és BIC, no es poden derruir edificis sinó que cal fer projectes de rehabilitació, amb el vistiplau de la conselleria de cultura. En el cas de l'edifici que ha caigut al carrer Pintor Casanova, ja s'havia sancionat el propietari per no fer el projecte, i ara que s'ha enfonsat, l'Ajuntament ha presentat el cas davant de la fiscalia.

Això pel que fa als edificis, però el temporal ha deixat altres conseqüències com les restriccions d'aigua en tres barris d'Alcoi. Des del consistori preveuen que es lleven d'ací a poc temps, però a hores de publicar aquesta notícia, a les 14 hores, continuaven actives. 

Des de l'oposició han criticat l'actuació del consistori durant el temporal. PP i Compromís es qüestionen per què l'alcalde està a FITUR en un moment delicat per a la ciutat. Des de Guanyar Alcoi reclamen que es convoque una Junta de Portaveus per a rebre informació detallada sobre les conseqüències del temporal. 

 

 


Atenció perquè encara hi ha 8 carreteres a les nostres comarques en les quals cal anar en precaució o en cadenes. La CV 720 a Fageca està tallada, i s'ha desviat el trànsit per la CV 754.