El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

250.000 persones gaudeixen de la Cavalcada, el Ban i el Campament Reial

Fotografia de Ajuntament d'Alcoi

Les visites en la Tourist Info al llarg del mes de desembre han incrementat un 10% respecte a 2017. El dia de la Cavalcada l'Oficina ha tingut un 60% més de visites que l'any passat.

Fins a un quart de milió de persones han pogut viure de primera els tres actes del Nadal alcoià que s'han celebrat el 4 i el 5 de gener, xifra d'entre la qual 130.000 persones han presenciat la Cavalcada.

Des de l'Ajuntament d'Alcoi xifren aquesta edició del Nadal alcoià com la més multitudinària, batent rècords de visitants i consolidant-se com una de les dades de més repercussió turística a la ciutat. Més enllà del cap de setmana de Reis, la ciutat també ha acollit les representacions del Tirisiti, que entre finals de novembre al gener, ha rebut vora 30.000 visitants. Tot açò sumat les rutes gratuïtes «Coneix Alcoi de la mà de Tirisiti», el que ha suposat un important nombre de turistes tot el mes de desembre.

Les Pastoretes es calcula que han estat seguides per més de 16.000 persones; el Ban Reial ha superat les seues millors dades, amb més de 90.000 persones; i amb la Cavalcada s’han registrat més de 130.000 persones al llarg del recorregut. Altres dades significatives de la 134 Cavalcada que demostren les xifres record són els 440 patges i els 900 paquets repartits al llarg de la desfilada. El Campament Reial també ha vist superada la visita de persones, amb 15.000 entrades venudes i una afluència massiva en les escasses 5 hores d'obertura del Campament.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, enumera els recursos que s'han sumat al llarg dels anys a la Trilogia: -més funcions de Tirisiti, rutes gratuïtes, el Casal de Nadal, el Mercat de Nadal i el Campament Reial-. Un esforç, assegura, "important des de diferents regidories i molt treball de promoció que han donat com a resultat que el nostre Nadal siga un referent nacional, i a més a més, s’ha convertit en una visita indiscutible per a molta gent".