El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

CCOO mostra el seu malestar davant la patronal europea per un conveni nacional que no comparteix

Alguna de les proclames de la concentració:

 

"Que viva la lucha de la classe obrera"

"Nos hace falta ya una huelga sectorial"

"No hay convenio del textil porque no se llega a los 14.000"

"Donde están, no se ven, las banderas de UGT".

El conveni nacional del sector tèxtil per als pròxims anys ja s'ha subscrit entre la patronal i el sindicat UGT, però CCOO mostra des del primer dia la seua disconformitat per no arribar a un sou mínim de 1.000 euros al mes per a tots els treballadors. Aprofitant hui la convenció europea del sector tèxtil a Ontinyent, centenars de sindicalistes de CCOO de diferents punts d'Espanya s'han manifestat per a mostrar el seu desacord amb el conveni.

Mentre dins la finca La Clariana d'Ontinyent, dos-cents empresaris europeus debaten sobre el futur del sector, a la porta també centenars de sindicalistes de Comissions Obreres protesten per la firma d'un conveni que no comparteixen. Com ja els ha contat ARAMULTIMÈDIA, el conveni nacional del sector s'ha firmat amb la patronal i el sindicat UGT, però Comissions Obreres no ha subscrit l'acord perquè no s'assegura un salari mínim de 14.000 euros a l'any.

A la protesta, amb motiu de la convenció europea d'empresaris a Ontinyent, han acudit membres de CCOO de diferents províncies com Aragó, Catalunya o Andalusia. Un fort dispositiu de seguretat de la Guàrdia Civil, amb un helicòpter que sobrevolava la zona, han impedit l'accés de la protesta dins el recinte de La Clariana, i malgrat els crits dels sindicalistes, dins la finca la convenció ha transcorregut amb normalitat.

Mentrestant, fora es cridaven diversos lemes com "que viva la lucha de la classe obrera", "nos hace falta ya una huelga sectorial", "no hay convenio del textil porque no se llega a los 14.000". Però també xiulits en protesta a UGT, amb frases com "donde están, no se ven, las banderas de UGT".

Des de Comissions Obreres asseguren que estaran presents en altres cites importants del sector per a continuar amb la reivindicació d'un millor conveni nacional. Fins i tot no descarten una nova convocatòria de vaga com la del passat mes de juliol, que en les nostres comarques va tindre xifres desiguals de seguiment.