El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

I ja som 15: Alcosser de Planes se suma a la Mancomunitat

La Mancomunitat suma un nou municipi, Alcosser de Planes, i ja en són 15 els adherits. Poden accedir a servicis que s'organitzen o gestionen des de la Mancomunitat, com el transport universitari o accions d'emprenedoria.

La Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat continua sumant municipis. L'últim va ser Beniarrés, aquest mateix any, i el pròxim serà Alcosser de Planes, que accedirà oficialment durant el pròxim mes.

Arturo Abad, alcalde d'Alcosser de Planes, s'ha mostrat molt satisfet perquè assegura que "els pobles xicotets necessiten molta ajuda. Tenim bones carreteres i bons cotxes, no abandonem els pobles i això està molt bé. Però hi ha serveis com sanitat, el metge o la farmàcia, que hem de fer força amb aquestes organitzacions – referint-se a la Mancomunitat – per aconseguir tindre els servicis i viure millor en els pobles". En definitiva, diu Arturo Abad, "fer entre tots les coses, i fer-les bé, per anar a millor".

El president i el gerent de la Mancomunitat, Manolo Gomicia i Arnaldo Dueñas, amb l'alcalde d'Alcosser, Arturo Abad.

El president de la Mancomunitat Manolo Gomicia diu que la Mancomunitat "és un projecte il·lusionant en el que estem tots implicats, i volem que aquesta comarca siga potent i referent en la Comunitat Valenciana". Per la seua banda, el gerent de la Manco, Arnaldo Dueñas, assegura que "cada vegada que sumem un poble és una gran notícia".

En el pròxim plenari s'acceptarà la petició per a formar part, i en següent tindrà lloc l'aprovació definitiva de l'adhesió d'Alcosser de Planes a la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat. L'objectiu és tindre-ho tot aprovat abans que concloguen les eleccions locals de finals de maig.

Manolo Gomicia confia que en la pròxima legislatura continuen sumant-se pobles, sobretot els de la comarca de la Foia de Castalla, i els que queden d'El Comtat. Formar part de la Mancomunitat facilita als pobles accedir a serveis fonamentals, com el transport universitari, accions d'emprenedoria, turisme o cultura, entre altres.