El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Licitades les obres de la Ciutat Esportiva de l'Alcoyano

Fins al 4 de novembre tenen temps les empreses que vulguen optar a fer les obres d'ampliació del poliesportiu Francisco Laporta d'Alcoi. El pressupost de licitació és de quasi 790.000 euros.

La futura ampliació del poliesportiu Francisco Laporta comença a rodar. Ja s'ha obert el termini perquè les empreses interessades presenten les seues propostes per a executar un projecte valorat en quasi 790.000 euros. En concret es tracta de la primera fase, que suposarà la construcció d'un camp de futbol de gespa artificial, nous vestidors en casetes prefabricades, i diferents actuacions en instal·lacions i accessos. Les propostes es ppoden presentar fins al 4 de novembre a les 14 hores. Després l'Ajuntament haurà d'adjudicar les obres, que tenen un termini d'execució d'11 mesos.

El regidor d'esportsMiguel Juan Reig, explica que "els diners per a l'ampliació els tenim al pressupost, amb els quals durem endavant una actuació molt necessària per a descongestionar els camps del Poliesportiu, on s'han de jugar partits durant tot el cap de setmana, inclús diumenge de vesprada. Guanyarem un camp municipal més per acollir entrenaments i partits".

S'inicia així un projecte estancat des de feia uns anys en la burocràcia. La necessitat d'ampliar el poliesportiu ve de llarg, i ja a començaments del 2016 el president de l'Alcoyano ens anunciava que eixe any començarien les obres; i en abril, sobre el terreny, es fa la presentació oficial. El projecte ix a exposició pública, i la resolució de les al·legacions presentades s'allarga any i mig. No és fins a maig del 2018 quan es rep el vistiplau de Generalitat, amb les modificacions puntuals que cal fer al projecte, i que afecten, segons expliquen des del consistori, a "una zona d'acolliment per a ús públic intensiu i modificar la tipologia de les graderies perquè s'adapten a l'entorn, en colors i altura". El projecte passa per junta de govern en setembre del 2018, i es comença a treballar en la licitació, amb la intenció de traure-la durant l'estiu del 2019, tot i que els tràmits administratius ho allarguen fins ara, quan s'anuncia la licitació de la primera de les tres fases de l'obra.