El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

PP sobre els pressupostos autonòmics: "2020 serà un any en blanc per a Alcoi"

Quique Ruiz i Fernando Pastor anuncien esmenes als pressupostos de la Generalitat 2020.

El PP presentarà esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2020, document que s'haurà d'aprovar en la cambra autonòmica en desembre d'aquest any.

 

Una retallada de 4 milions d'euros respecte als pressupostos de 2019. Aquest és el balanç que fan des del Partit Popular quant a inversions autonòmiques en Alcoi, després que el consell valencià haja presentat els seus comptes per a 2020. Critiquen l'absència d'inversions per a la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva; i una substancial baixada en les partides destinades a la reforma de l'Hospital Verge dels Lliris i al futur Centre de Turisme Interior a l'illa de Rodes. Asseguren que presentaran esmenes al document, que s'ha d'aprovar a les Corts abans que finalitze l'any.

Especialment crítics s'han mostrat els populars respecte al projecte del CdT, per al qual es contemplava una inversió de 3,5 milions d'euros en el pressupost d'enguany. Apunten que per a 2020 la quantia recollida és solament de 100.000 €, i que de l'apartat d'inversions reals previstes, el projecte ha passat al de transferències i subvencions. "El govern haurà d'explicar com articula aquest projecte", ha afirmat el líder dels populars en Alcoi, Quique Ruiz.

La reforma de l'Hospital Verge dels Lliris és un altre dels projectes on els populars han focalitzat les seues crítiques. D'una inversió prevista en 2018 de 2,2 milions d'euros -i sense executar-, la xifra en els comptes de 2020 és d'1,2 milions. "Queda molt per baix del qual els professionals sanitaris ens han transmés, una xifra que no hauria de ser inferior als 3,5 milions d'euros per a escometre la reforma de l'hospital", ha recordat Quique Ruiz.

Presentació d'esmenes

El grup popular a les Corts valencianes ja està preparant les seues esmenes els pressupostos de la Generalitat Valenciana, que s'hauran d'aprovar en la cambra autonòmica el 18 de desembre. "Presentarem, un document sensat, sincer i possible", apunta el diputat autonòmic Fernando Pastor. Entre aquestes esmenes, Ruiz ha assegurat que demanaran a la Generalitat que finance els 970.000 € per a la construcció de la rotonda nord d'accés a Alcoi, per a la qual ja es disposa d'un projecte aprovat.

Absència de partida en altres projectes

Els populars recorden que la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva no apareix en el document presentat pel Consell, com tampoc ho fa la dotació d'equipament per al Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler, el futur parc rural d'emergències, o la reforma del centre de salut la Bassa. Una cosa semblant ocorre amb la via verda Alcoi- Gandia, on Pastor apunta que l'única inversió feta en els últims temps ha anat a càrrec de la Diputació d'Alacant, que va finançar part de la passarel·la que uneix Alcoi amb Cocentaina.