El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rehabilitar el CCJ, la ‘Plataforma Smart’ i la passarel·la del riu, els principals projectes de l’EDUSI d’Alcoi per a 2022

Plaça Ramon i Cajal / Aj. Alcoi

La plataforma Smart facilitarà una visió única i una gestió centralitzada de l'enllumenat intel·ligent, els sensors ambientals o els aparcaments intel·ligents.

Alcoi desenvolupa des de 2017 l’estratègia EDUSI-Alcoidemà amb una inversió total de 20 milions d’euros cofinançats al 50% per la Unió Europea. Molts dels projectes ja són una realitat, altres estan en procés i altres veuran la llum entre 2022 i 2023, segons informa l’Ajuntament d’Alcoi en un comunicat.

Pel que fa als projectes que encara no han començat i que s’executaran en 2022 destaquen la reforma del Centre Cervantes Jove (CCJ) i l’edifici de l’Ajuntament per a potenciar la seua eficiència energètica.

D'altra banda, està també previst que arranquen les obres per a construir la Passarel·la de Cervantes, que connectarà per davall del pont de Maria Cristina el tram del llit del riu Riquer ja urbanitzat amb la ciclovía que es prolonga cap al pont de Fernando Reig. També s'executaran les rehabilitacions de dos edificis municipals per a generar habitatge públic en el número 14 del carrer La Sardina i en el número 13 del carrer Sant Maure.

Pel que fa a les TIC, la Plataforma Smart permetrà la interconnexió i facilitarà una visió única i una gestió centralitzada i integrada de la informació. Alguns dels components existents que integrarà la plataforma seran l'enllumenat intel·ligent, els sensors ambientals o els aparcaments intel·ligents.

Rodes, en marxa

Els projectes futurs i els ja executats han de complir amb els 4 objectius marcats per l’Ajuntament: millorar l'accés, l'ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació; donar suport a la transició cap a una economia de baixes emissions de carboni; preservar i protegir el medi ambient i fomentar l'eficiència de recursos; i fomentar la inclusió social i la lluita contra la pobresa.

Durant aquest 2021 que hem deixat, han començat les obres del principal projecte de l’EDUSI-Alcoidemà: la rehabilitació del complex industrial de Rodes per a convertir-lo en parc tecnològic-sociocultural.

Projectes ja realitzats

L’EDUSI d'Alcoi es troba en un grau de maduresa molt avançat, amb el 85% d'operacions ja seleccionades i amb un 20% d'operacions ja executades, la qual cosa suposa una inversió materialitzada de quatre milions d'euros.


Un altre paquet d'intervencions, el muntant de les quals aconsegueix els deu milions d'euros està ja licitat i quedaria pendent de licitar un 30% del total.

La previsió és aconseguir el 50% de l'execució de les operacions durant el pròxim 2022 i completar l'estratègia dins els terminis previstos en desembre de 2023.

Entre elles, vàries han sigut ja implementades, com la posada en marxa de l'Administració Electrònica, la reurbanització del carrer Entença i les millores introduïdes en aqueixa via per a la mobilitat i l'accessibilitat, les obres de Sant Francesc, Ramón y Cajal, Placeta Creu Roja i Sant Domenech; la reurbanització del carrer Sant Jaume; l’adequació i millora de l’entorn de l’estació de RENFE; o la rehabilitació dels ponts de Sant Jordi i Viaducte, entre altres.