El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sanitat manté en 26 els majors morts a la residència d'Oliver

"El brot va aparéixer per un treballador del centre, però no està definit per què és tan virulent. La diferència d'aquesta residència en altres és el nombre de residents".

La consellera Ana Barceló ha determinat que el brot a la residència de majors d'Alcoi es deu a "un treballador del centre", tot i que no ha concretat més. Diu que encara no saben el perquè de la virulència d'aquest brot, que segons les xifres oferides hui per la consellera suma 26 morts, però considera que la diferència està en l'alt nombre de residents, fins a 140 places que té el DomusVI d'Oliver.

Les xifres oferides per Sanitat marquen en 44 els morts en residències de majors a tot el territori valencià, 31 d'elles en residències alacantines: 26 a Alcoi, 2 a la Vila Joiosa, 2 a Petrer i 1 a la Nucia. Sanitat manté la xifra oferida en l'última comparecència, tot i que l'alcalde Toni Francés, en declaracions a APunt en la nit del 25 de març, donava la xifra de 29 morts

Pel que fa a la situació general en les resdiències valencianes, ja en són 49 amb algun cas positiu, 13 d'elles a Alacant. 67 treballadors han donat positiu, 12 en Alacant. I hi ha un total de 407 treballadors en quarantena, d'ells 208 de residències alacantines.

Ana Barceló diu entendre que "l'angoixa de tindre un familiar en una residència se suma l'angoixa de no tindre informació", i assegura que les residències intervingudes per conselleria, com és el cas d'Alcoi, estan controlades, amb un responsable de l'àrea de salut que fa seguiment directe. Pel que fa a la resta de residències, diu que hi ha 83 inspectors, 29 d'ells a Alacant, per revisar totes les residències no intervingudes i comprovar la situació en cadascuna. En Alacant, les inspeccions comencen hui mateix. I quan es detecta un cas positiu, "es fa càrrec conselleria, suposa una intervenció sanitària gradual en funció de l'estat de la situació en cadascun dels centres".