El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca-Abad,

Germán Llorca-Abad

Tot bones notícies

I totes en la mateixa portada de diari. Ara sabem que prompte s’acabaran les obres pendents de canalització del riu (Fase II), que van a reurbanitzar…

I totes en la mateixa portada de diari. Ara sabem que prompte s’acabaran les obres pendents de canalització del riu (Fase II), que van a reurbanitzar el carrer Sant Francesc i que han començat les demolicions a la Placeta les Eres per fer-los espai a noves vivendes. L’única cosa que se m’escapa un poquet és que totes coincidisquen en any electoral.

Estic segur que són obres que no deixaran de tindre polèmica, ja que lògicament són projectes que afecten a moltes persones i interessos. La canalització del riu, segurament, porte protestes de caràcter mediambiental i de conservació del patrimoni industrial; com ja va passar a la Fase I. Igual del carrer Sant Francesc algú es preguntarà què farem amb la fortuna que hi ha invertida en llambordes (“adoquins”). De la Placeta les Eres, ara mateix, no em ve al cap quina puga ser la protesta... allò dóna molta pena com està.

I no obstant, i que quede clar, pense que de veritat són bones notícies. Com a mínim ho són damunt del paper, perquè haurien de millorar elements de l’entramat urbà que són manifestament millorables. El “però” és que pareix que siga sempre igual: venen les eleccions i “el poble ha de vore que s’estan fent coses”. I que quede clar també, se n’han fet moltes i de diferent calat (començant per la “reconstrucció” del Pont de Fernando Reig, la rehabilitació d’Entença, o la reobertura del CADA) i que cada cosa necessita el seu temps. És a dir, que espere que la coincidència amb les eleccions siga només això; casualitat.

I vull pensar que totes les intervencions i les que puguen vindre formen part d’un pla estratègic de ciutat a llarg termini. Vull pensar que, a més de l’obra en sí -que reconec que ja és-, hi haja previst un pla de dinamització que contemple la revitalització i utilització del que es construïsca (perquè els rejols per ells mateixos no signifiquen l’ús social, cultural, o econòmic).

Hui vull pensar en totes eixes coses boniques que s’entén que hauria de tindre la política.

 

Germán Llorca-Abad