El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Primer descens de l'any en ingressats per coronavirus a l'Hospital Verge dels Lliris

Continuem amb una alta pressió hospitalària, però que s'ha relaxat un poc respecte a fa dos setmanes. El personal sanitari continua al peu del canyó. 

Després de marcar elevades xifres d'ingressos durant tot gener, per primera vegada es redueix la pressió a l'Hospital Comarcal i tenim menys de 200 ingressats. És un descens molt lleuger, però que confiem, indique un canvi de tendència.

Al llarg del mes de gener hem vist com la pressió a l'Hospital comarcal Verge dels Lliris creixia de manera exponencial. A principis de mes se superava el centenar d'ingressats per a un hospital amb vora 300 llits en total. Poc després es completaven els 10 llits d'UCI i s'habilitaven més llits de Cures intensives. En poc més d'una setmana el centenar d'ingressats eren ja 180, i dies després més de 200. El passat 22 de gener l'alcalde confirmava que es traslladaven més llits des del Centre de Malalts Mentals, i aquests llits es van repartir fins i tot per la cafeteria. La situació a l'Hospital és òbviament preocupant, amb el trasllat de malalts i parts a altres hospitals.

Però aquest 27 de gener, i tal com ens confirmen des del mateix Departament de Salut, l'Hospital ha rebaixat la pressió i ara té menys de dos-cents ingressos per coronavirus, en concret 196. En l'UCI sí que mantenim una alta xifra, amb 15 persones en estat greu.
És un lleuger descens, però important després de vore el ràpid increment de les últimes setmanes. A açò cal sumar que a finals d'aquesta setmana el personal sanitari rebrà la segona dosi de la vacuna.