El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

28 morts a la residència de majors d'Alcoi

Traslladen a la consellera el malestar de les famílies per l'hermetisme informatiu, però es limita a recordar que la residència està sota vigilància i les directrius de la conselleria de sanitat.

La consellera de Sanitat Ana Barceló xifra en 28 les morts confirmades per coronavirus a la residència de majors DomusVI d'Oliver. Concentrem més de la meitat de totes les morts en residències valencianes, que ascendeixen a 46.

Li han preguntat a la consellera pel malestar de les famílies dels afectats a la residència d'Alcoi, per l'hermetisme informatiu. Diversos familiars han mostrat la seua insatisfacció en xarxes, l'associació es planteja exigir responsabilitats legals, i critiquen que ni la conselleria de Sanitat ni la d'Igualtat es fan responsables. 

 

 

Ana Barceló s'ha limitat a dir que les dos conselleries "estem coordinades en tot allò que ens correspon en les nostres competències. A nosaltres ens correspon l'assistència sanitària, i la resta de qüestions les competències resideixen en altra conselleria". I ha recordat que la residència d'Alcoi està intervinguda i sota la vigilància i directrius de Sanitat. (Es pot escoltar ací a partir del minut 13).

 

Ara per ara hi ha 54 residències de majors amb casos positius a tota la Comunitat Valenciana, 15 estan en la província d'Alacant. Han donat positiu un total de 242 residents, 93 en la nostra província.

Els treballadors de residències que han donat positiu és de 74, 16 a la província d'Alacant, tot i que hi ha un total de 415 treballadors en quarantena, d'ells 160 a la nostra província.

Les dades generals d'incidència, més enllà de les residències de majors, ací.