El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Guanyar proposa que es dote de recursos materials i humans hospitalaris al centre DomusVi d'Alcoi

La plataforma Guanyar Alcoi ha instat al govern local que “demane a Conselleria la completa medicalització de la residència geriàtrica d’Oliver, dotant-la dels recursos materials i humans hospitalaris mentre que dure el confinament i s’estabilitze la terrible situació que està vivint el centre”.

La portaveu de la plataforma, Sandra Obiol, assenyala que diverses comunitats autònomes, com Astúries o Andalusia, ja estan portant a terme aquesta solució en residències geriàtriques on hi ha focus de contagi. “Fins i tot el mateix vicepresident segon i ministre de Drets Socials va apuntar recentment en aquesta direcció: la de medicalitzar els centres geriàtrics per fer front a situacions especialment greus". Recorden des de Guanyar que el Govern central ha habilitat un fons social extraordinari amb 300 milions d’euros destinats a aquest tipus d’inversions, que es podrien reclamar per a fer efectiva aquesta mesura”.

Obiol remarca el següent: “tenim a la nostra ciutat el que tal volta siga el focus de contagi més letal de tot l’Estat espanyol, i deurien destinar-se més recursos al centre. D’una banda, per assegurar-se que hi ha les mesures idònies per frenar el brot; d’altre, per a restablir la normalitat i la cura adequada per al conjunt dels residents, que han hagut de viure uns dies d’estrés i intranquil·litat que per a la seua situació suposa una pertorbació molt greu”.