El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La xifra de morts per Covid-19 a la Residència d'Oliver d'Alcoi s'estabilitza en 28

Malgrat que ha pujat el nombre de residències de majors i residents afectats pel virus al conjunt de la província, les xifres de persones mortes a la Residència Domus VI d'Alcoi no pugen i es mantenen en 28.

Creix el nombre de residències amb casos positius a la província d'Alacant. La dada concreta de la residència d'Alcoi no l'ha donat Ana Barceló, Consellera de Sanitat, en la seua roda de premsa diària. Sí que ha recordat que la xifra de morts és de 28 a Alcoi, és a dir, no ha variat respecte al divendres 27 de març.


Pel que fa al nombre de residències amb casos positius a la província, hi ha una més respecte al divendres. Ara són 16. En tota la Comunitat, segons Barceló, hi ha 61 residències amb positius. Quant al nombre de residents afectats pel Coronavirus, hi ha 292 a tota la Comunitat i 105 en Alacant. El nombre de treballadors en residències de majors a la província d'Alacant és de 20, mentre que al conjunt del territori valencià és de 91.


La xifra de morts en residències en la província és de 38, dels quals 28 són de la Residència d'Oliver. Suposa quasi un terç de tot el territori valencià, ja que han faltat 61 residents en total.


En dies anteriors, aquest mitjà de comunicació s'ha fet ressò del malestar de diverses famílies afectades que han publicat a les seues xarxes socials personals. Alguns familiars de la Residència d'Oliver, es plantegen exigir responsabilitats legals.


Cal recordar que totes les residències de la Comunitat Valenciana amb brot de Coronavirus estan controlades per la Conselleria de Sanitat des del 18 de març. Concretament, a banda de la d'Alcoi, hi ha altres 4 residències a tota la Comunitat amb "vigilància activa de control sanitari", segons ha destacat Barceló.